Sneeuwweken

Het uiteindelijke doel  van Ski Racing Development is om optimale voorwaarde te creëren voor al onze teamleden zodat zij kunnen uitgroeien in de sneeuw tot een goed wedstrijdskiër op zijn/haar eigen niveau. Dat betekent dat we veel waarde hechten aan het trainen en participeren in wedstrijden in de echte sneeuw in de Europese Alpenlanden.

Trainingsweken buitenland

Aan de hand van internationale benchmark is een minimum aan sneeuwtrainings- en wedstrijduren bepaald (door NSkiV en opgenomen in kwaliteitseisen en richtlijnen voor talententeam) dat noodzakleijk is om talentvolle sporters optimaal voor te bereiden op een internationale topsportcarrière. Deze omvangeisen zijn het uitgangspunt voor het aantal sneeuwtrainingsweken in het leeftijdsgebonden topsportprogramma.

Deze sneeuw trainingsweken, vinden plaats voor een deel in de schoolvakanties maar ook tijdens schoolweken. Het uiteindelijk programma (aantal uren) is afhankelijk van de opleidingsfase (LTAD, MJOP alpineskien) en/of leeftijdscategorie en wordt uiteindelijk samen met coach/trainers individueel bepaald. Kijken naar wat voor de persoonlijke ontwikkeling noodzakelijk is  of om aan nationale en/of internationale wedstrijden deel te nemen. Wanneer een trainingsweek buiten de regulieren schoolvakanties valt wordt er naast de ski- en conditietrainingen onder toezicht ook gewerkt aan de opdrachten en leer- en maakwerk van school. Wij streven naar minimaal 1,5 uur huiswerkbegeleiding per dag. Het programma bevat in het totaal 16 buitenlandse trainingsweken (exclusief aantal internationale Childern FIS races).

Naast de trainingsweken in de Europese Alpen organiseren we ook sneeuw trainingsdagen in SnowWorld Landgraaf en Zoetermeer of in Snowvalley Peer (België) voor onze skiërs, zie trainingen Nederland.

Skivaardigheidstesten

Twee maal per jaar vinden er skivaardigheidstesten plaats, volgens de opgestelde eisen van NSkiV, tijdens sneeuwweken van Ski Racing Development. Op deze manier kan duidelijk in kaart worden gebracht door onze trainers waar de sterke en zwakke punten van de individuele atleten liggen. Aan de hand daarvan kunnen de juiste doelen en plannen worden opgesteld en kunnen we de voortgang c.q. ontwikkeling van onze racers nog beter volgen. De testresultaten van de ski-racers met talentstatus NOC*NSF worden ook gedeeld met NSkiV. Daarnaast vindt er jaarlijkse de centrale skivaardigheidstest van NSkiV plaats voor atleten met een NOC*NSF talenten status Belofte en/of ski-racers die zich hiervoor opnieuw willen kwalificeren en voor kansrijke ski-racers die intentie hebben om de Belofte status van NOC*NSF te gaan behalen.

Voor de exacte data, ga naar onze teamkalender.

Sneeuwweken 2018 – 2019

Mei trainingsweek1 U12/ U14/ U16 week 17 Niedernsill*
Mei trainingsweek2 U12/ U14/ U16 week 18 Niedernsill*
Openingsweekend U12/ U14/ U16 19 mei Almere
Juli trainingsweek U12/ U14/ U16 week 29 Niedernsill*
Augustus trainingsweek U14/ U16 week 33 Peer
September trainingsweek U12/ U14/ U16 week 38 Landgraaf
Oktober trainingsweek1 U12/ U14/ U16 week 42 Mölltal
Oktober trainingsweek2 U14/ U16 week 42 Mölltal
November trainingsweek1 U14/ U16 week 46 Niedernsill*
November trainingsweek2 U14/ U16 week 47 Niedernsill*
Speedkamp NSkiV U12/ U14/ U16 week 51 Niedernsill*
Kerst trainingsweek1 U12/ U14/ U16 week 52 Niedernsill*
Kerst trainingsweek2 U12/ U14/ U16 week 1 Niedernsill*
Januari trainingsweek Children FIS races week 4 Vratna/Ricky
Februari trainingsweek1 Children FIS races week 6 Stari vrh
Februari trainingsweek2 Children FIS races week 7 Zagreb
Voorjaars trainingsweek1 U12/ U14/ U16 week 8 Niedernsill*
Voorjaars trainingsweek2 Team programma week 9 St. Johann
Maart trainingsweek1 U12/ U14 week 17
Maart trainingsweek1 U12/ U14 week 17
Maart trainingsweek1 U12/ U14 week 17  Zauchensee
April trainingsweek Children FIS races  Whistler Mountain
April trainingsweek Children FIS races  Whistler Mountain

Kerst trainingsweek wk 1 en de voorjaars trainingsweek wk 9 zijn geen begeleide sneeuwweken. De racers verblijven tijdens deze trainingsweken bij hun ouders (extern). Kerstweek wk 52 is het optioneel voor de ski-racers om intern te verblijven. Alle overige trainingsweken verblijven alle skiërs intern. Meer informatie aangaande het intern verblijven tijdens sneeuwweken in het buitenland staat in ons handboek.

* Niedernsill trainen we op de veelvoud van uitstekende trainings- en wedstrijdpiste in en rondom Niedernsill, bijvoorbeeld Kaprun (gletscher), Zell am See, Maria Alm (Hinterreit), Saalbach maar ook Neukirchen.

Voor de exacte data en meer informatie, ga naar onze teamkalender.