Sneeuwtraining Nederland

Tijdens de trainingen van Ski Racing Development in de sneeuwhal ligt de nadruk op het slalom skiën, maar tegelijkertijd wordt er ook veel aandacht besteed aan scholing van de juiste algehele skitechniek. De coach/trainers maken gebruiken van video-analyse, tijdwaarneming en een logboek. De trainingen zijn veelzijdig en afwisselend. Serieus trainen, maar met plezier. Wij trainen in kleine groepen (van ongeveer 6 ski-racers op één coach/trainer).

Indoor sneeuwbaan training

De reguliere sneeuwtrainingen van Ski Racing Development vinden iedere week plaats op de indoor sneeuwbaan van SnowWorld Zoetmeer en duren 1,5 uur. Daarnaast zijn er gecombineerde trainingen. Binnen deze trainingen staan zowel skivaardigheid als conditie & coördinatie (sport specifieke fysieke training) centraal. Deze combitrainingen vinden plaats op een zaterdag (hele dag) in SnowWorld Landgraaf of Zoetermeer. De trainingsperiode loopt van 21 april 2018 t/m 20 april 2019. Meer weten over het opleidingsprogramma die wij aanbieden? Lees dan verder bij lid worden.

Maandag
  • 17.00 – 18.30 uur onder leiding van Patrick Roël en Jorrit Meinsma (met afwisselend Vincent Estje of André Goedhart)

Zaterdag (combitraining sneeuw/fysiek en/of div. leerlijnen)

  • 09.00 – 17.00 uur onder leiding van Patrick Roël en Jorrit Meinsma

Voor de exacte data, ga naar teamkalender. Tijden kunnen afwijken van bovenstaand.

Indoor rollerbaan training

Het skiprogramma bij Ski Racing Development is opgedeeld in verschillende periodes. Van juni tot november werken de racers samen met de trainers hoofdzakelijk aan techniek (bewegingsuitvoering) en een toename van trainingsintensiteit (o.a. uithoudingsvermogen). In deze periode worden er dan ook extra getraind door het team op een indoor rollerbaan. De rollerbaantrainingen worden gecombineerd met fysieke training of bijvoorbeeld leerlijn prestatiegedrag en staan dus niet op zich.

Zaterdag (combitraining rollerbaan/fysiek en/of div. leerlijnen)

  • 09.00 – 17.00 uur onder leiding van Patrick Roël en Jorrit Meinsma

Voor de exacte data, ga naar teamkalender. Tijden en inhoud kunnen afwijken van bovenstaand.

Naast trainingen in sneeuwhallen in Nederland, trainen onze ski-racers ook in de Europese Alpen, zie sneeuwweken.