Coaches/trainers team

Het vaste begeleidingsteam van Ski Racing Development bestaat voor het groot deel uit oud-wedstrijdskiërs met veel knowhow en een gezonde en moderne visie over het huidige wedstrijdskiën, passie voor (top)sport en bewegen en weten bijna allemaal uit eigen ervaring wat het is om op eigen (hoog) niveau sport te beoefenen.  Patrick Roël  (Hoofdcoach/trainer) vormt samen met Jorrit Meinsma, Vincent Esteje en de trainers André Goedhart en Lisa Hissink het vaste coach/trainersteam van Ski Racing Development. Daarnaast bestaat het begeleidingsteam nog uit Kim Berkhout, prestatiegedrag (SPORTPSYCHOLOOG VSPN®). Zij verzorgt de mentale trainingen bij Ski Racing Development. Jolanda Spruit, fysieke begelieding (Exercise Physiologist). Zij begeleidt de fysieke meetmomenten/testen bij de skiërs. En vanaf seizoen 2017/2018 is aan het opleidingsprogramma ook een sportdiëtiste (i.o.) verbonden. Daarnaast werkt Ski Racing Development samen met Medicort. Eén loket binnen de vereniging voor onze jonge ski-racers op het gebied van sport-(para)medische zorg.

Patrick Roël – Hoofdcoach/trainer

Oud-wedstrijdskiër; oud-lid Nationale Selectie NSkiV 2008-2014; Trainer-Coach niveau 4 (TC4); Bachelor psychologie

is op zijn 7de begonnen met wedstrijdskiën en kwam uit voor diverse skiteams. “Tijdens mijn carrière heb ik erg veel geleerd over topsport en wat daar allemaal bij komt kijken. Omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen, het nemen van initiatief en zelf verantwoordelijk zijn voor je prestaties. Maar ook hoe gaaf het is om alles uit je lichaam te halen. Ik wil de skiracers van Ski Racing Development dan ook bijbrengen dat hard trainen en veel oefenen heel erg leuk is, vooral als je jezelf blijft uitdagen en jezelf de ruimte geeft om fouten te maken, niet alleen skitechnisch, fysiek maar ook op mentaal gebied. Er zullen momenten gaan komen dat het even niet lukt, durf dan vooral hierover in gesprek te gaan met jezelf. Daarnaast leren zelf keuzes te maken en verantwoording te nemen m.b.t. je eigen leerproces, dat maakt je uiteindelijk succesvol!”

Trainer_Jorrit

Jorrit Meinsma – Coach/trainer

Oud-wedstrijdskiër; Bachelor Sports, management en bussines; internationaal gediplomeerd skileraar; Trainer-Coach niveau 4 (TC4)

zijn liefde voor sport -en alpineskiën in het bijzonder, is vanuit zijn studie en verleden als wedstrijdskiër – elk jaar gegroeid. Als wedstrijdskiër was hij altijd bereid hard te trainen en heeft plezier altijd voorop gestaan. De juiste en vooral veilige leeromgeving hebben hem gebracht tot wie hij nu is. “Ik wil jonge skiracers nu zelf een kans geven om te excelleren. Daarbij is het belangrijk dat de atleet weet wat hij of zij wil bereiken. Als wedstrijdskiër wil je elke bocht als snelste kunnen skiën en daarom is het belangrijk dat je blijft oefenen, ook als het gaat om die ene saaie technische oefening. Ik hoor vaak: ‘Dat kan ik niet hoor!’. Mijn antwoord is dat altijd: ‘Je kunt het NOG niet!’ ‘Blijven oefenen, oefenen, oefenen, trainen, trainen, trainen’!”

Nophoto

Vincent Esteje – Trainer/coach

Oud-wedstrijdskiër; Staatlich geprüfte Instruktor Jugend- skirennlauf (ÖSV – D Trainer)

is al jaren actief binnen het  Nederlandse wedstrijdskiën als trainer/coach. Vincent is dan ook gek van de sport. “Alpineskiën is een hele technische sport. Belangrijk daarom in een groep met gelijke peers of betere te trainen. Zodat de skiracers constant worden uitgedaagd. Vooral bij jongeren vind ik het daarbij dan belangrijk om oefeningen te geven waarbij de skiracers de grens van lukken en mislukken moeten opzoeken. Ik probeer daarbij zo min mogelijk voor te zeggen, maar stel vooral vragen. En hoewel ook voor mij  plezier en de ontwikkeling van het individu voorop staat, jongeren ontwikkelen zich nauwelijks als ze geen plezier hebben in wat ze doen. Is winnen echter een niet te onderschatten factor voor het hebben van plezier, zeker bij een groep jonge fanatieke topsporters in spe op hun weg naar volwassenheid, zoals bij Ski Racing Development”.

André Goedhart – Trainer

Docent Lichamelijke Opvoeding Het Walburg College Zwijndrecht; internationaal gediplomeerd skileraar

is al jaren Nederlands baankampioen en traint nog iedere week zelf op een kunst skibaan. En wanneer het skiseizoen is afgelopen, is hij te vinden op de tennis- of golfbaan. André is dan ook sportgek. “Sporten is belangrijk. En vooral bij kinderen zijn goed ontwikkelde motorische vaardigheden essentieel om onder andere sportblessures te voorkomen, zeker bij een explosieve sport als skiën. Ik stimuleer daarom de jonge ski-racers bij  Ski Racing Development altijd aan om naast hun ‘doelsport’ nog andere sporten te beoefen, zeker buiten het skiseizoen. Denk aan: atletiek, judo of turnen, maar ook mountainbiken”. Maar nog belangrijker vindt hij het plezier in sport. Serieus trainen, maar met plezier. Trainen en plezier kan namelijk heel goed samengaan.

Nophoto

Lisa Hissink – Trainer

Oud-wedstrijdskiër; internationaal gediplomeerd skileraar (Landes 2); Redacteur Outside Magazine

weet met haar enthousiasme de racers direct voor haar te winnen. Lisa brengt haar ervaring, die ze heeft opgedaan in de nationale en internationale skiwereld, met passie over op de skiërs van Ski Racing Development. Ze hoopt de racers vooral veel plezier te laten hebben in het skiën en alles wat daarbij komt kijken. Maar ook als het even iets minder gaat, pept Lisa de skiër weer op. “Omdat het wedstrijdskiën voor mij nog niet zo geleden is, kan ik me goed vinden in de gevoelens van de racers. Ik probeer mijn plezier en liefde voor skiën op hen over te brengen. Als iemand mij vraagt wat al die jaren van inspanning mij gebracht hebben, zal ik niet antwoorden met mijn prestaties. Nee, sport heeft mij zoveel mooiers gebracht. Het is de beste leerschool die kunt hebben, daar kan geen onderwijs tegen op.”

Nophoto

Alexander Achterberg – Assistent trainer/stagiaire

Oud-wedstrijdskiër; Student ALO Amsterdam 4de jaars Minor sportcoaching; Trainer-Coach 3 (TC3) 

wil graag het plezier laten zien van bewegen en sporten en (beweeg)talent verder ontwikkelen. Zijn keuze voor minor sportcoaching, na in 2016/17 al de generieke Trainer-Coach 3 (TC3) gevolgd te hebben, was dan ook logisch. In deze minor worden lessen gegeven die ondersteunend zijn voor de trainer-coach niveau 3-opleiding en de bijbehorende opdrachten. “Dit geeft mij de kans om door de bril van de meeste recente ontwikkelingen in de sport naar onze eigen sport, het alpine skiën te kijken het aankomend jaar. En helemaal mooi is dat ik ‘elementen’ uit mijn studie weer direct kan gebruiken in de praktijk bij Ski Racing Development. Op deze manier kan ik niet niet alleen aan mijn eigen ontwikkeling werken, maar wil ik ook bijdragen aan de ontwikkeling van een team gemotiveerde ski-racers!”.

Kim Berkhout – Sportpsycholoog

Bewegingswetenschapper; SPORTPSYCHOLOOG VSPN® BERKHOUT Performance CoachingPersoneel & Organisatieadviseur ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

heeft tijdens haar studie  MSc, Human Movement Sciences voor de afstudeerrichting: sport gekozen en heeft vervolgens de specialisatie: Sportpsychologie – European Masters Degree in Exercise and Sport Psychology doorlopen. Inmiddels heeft ze ook de de Postacademische Opleiding tot Praktijksportpsycholoog afgerond. Haar interesses liggen bij: talentontwikkeling, leren en ontwikkelen, vitaliteit en gezondheid, personeel en organisatie, sportpsychologie, sport en bewegen en persoonlijke ontwikkeling. “Het mentale aspect in de sport wordt vaak vergeten. Ik kijk er naar uit om jonge talenten van Ski Racing Development op dit vlak sterker te maken. Het mooie is dat de  vaardigheden voor prestatiegedrag die ze hier leren ook op andere vlakken nuttig zijn, zoals op school”.

Nophoto

Jolanda Spruit – Exercise Physiologist

Bewegingswetenschapper; Exercise Physiologist Trainingsbegeleiding Jolanda Spruit; gecertificeerd sportmasseur en -verzorger; Schaatstrainer-coach 3

is als Master in de Bewegingswetenschappen gespecialiseerd in de inspanningsfysiologie. Jolanda is onderzoeker geweest binnen het lectoraat van de Hogeschool Utrecht als inspanningsfysioloog, waarbij ze maximale inspanningstesten afnam, interpreteerde en geadviseerde over bewegen en gezondheid. Tevens is ze werkzaam geweest als docent bij de opleiding fysiotherapie in de anatomie, (inspannings)fysiologie, trainingsleer en academische vaardigheden. Jolanda is gecertificeerd sportmasseur en -verzorger en zelf ex-topsporter in (marathon)schaatsen en wielrennen.  Nu wil ze haar kennis en ervaring gebruiken om de ski-racers te helpen bij het behalen van hun sportieve doelen door het begeleiden van de fysieke meetmomenten/testen.

Nophoto

Emma Haak – Diëtist

Diëtist Food to be Fit; Sportdietist

is zelf een fanatieke sporter, haar passie ligt bij de atletiek (hardlopen) en de paardensport. Daarnaast heeft zij van dichtbij gezien, door haar broer als ex-Nederlands baanwielrenner, hoe belangrijk gezonde en juiste voeding is. Deze affiniteit met sport heeft ervoor gezorgd dat ze zeer geïnteresseerd is in de rol die voeding kan spelen bij het verbeteren van sportprestaties. Emma is van mening dat de juiste voeding jouw sportprestaties op een positieve manier kan beïnvloeden. Emma is direct na haar studie HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen haar eigen diëtistenpraktijk begonnen (eind 2016).  Inmiddels heeft ze ook post HBO opleiding ‘Sportdiëtetiek’ afgerond en heeft ze zich hierdoor nog verder verdiept in de sportdiëtetiek. Door middel van de doorlopende leerlijn voeding van NOC*NSF laat ze nu de ski-racers van Ski Racing Development kennis maken met en bewust worden van voeding(gewoonten) en gedrag.