(Sociale) Partners

nl-skivereniging (1)

Nederlandse Ski Vereniging

Sport is in de visie van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) een fascinerend fenomeen en alpineskiën is dat in het bijzonder. Sport is een bundeling van vele aspecten die het leven verrijken. Sport daagt mensen uit grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf te halen en kan dromen laten uitkomen. De Nederlandse Ski Vereniging is als sportbond en dienstverlener dé organisatie voor wintersportend Nederland en begeleidt bijzondere talenten en topsporters in hun ontwikkeling. Ski Racing Development is niet alleen aangesloten bij de Nederlandse skivereniging, maar ervaart als talententeam de NSkiV ook als een cruciale partner om samen jonge talentvolle atleten te ondersteunen op de weg naar het waarmaken van hun droom binnen het alpineskiën.

www.nskiv.org


Afbeeldingsresultaat voor flevoland topsport

Regionale Topsport Organisaties

Om te zorgen dat talenten en topsporters in Nederland het optimale uit hun sportcarrière kunnen halen, heeft NOC*NSF zeven Regionale Topsport Organisaties (RTO’s) opgericht. Een Regionale Topsport Organisatie (RTO) kan het best gezien worden als een netwerk van organisaties. Binnen een RTO werken gemeenten, sportbonden, sportaanbieders, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en bedrijven samen om talentenprogramma’s te ondersteunen. Het is dus niet zo dat een kansrijke of talentvolle skiracer aangesloten kan zijn bij een RTO. Een RTO biedt ondersteuning en advisering aan de opleidingsprogramma’s om de faciliteiten zo goed mogelijk in te zetten en om verhoging van kwaliteit te realiseren. Ski Racing Development streeft ernaar om haar leeftijdsgebonden topsportprogramma, het coach/trainers team en hiermee ook haar skiracers te verbinden aan de verschillende RTO’s waar ze onder vallen, of aan sterke Olympische netwerken. Ski Racing Development is nu bij drie van de zeven Regionale Topsport Organisaties (RTO’s) aangesloten met haar programma, te weten: RTO Noord-West, een samenwerking tussen het Olympisch Netwerk Noord-Holland, Topsport Amsterdam en Topsport Flevoland. RTO Metropool, Den Haag Topsport, Rotterdam Topsport en Dordrecht. En RTO Utrecht, SportUtrecht. Binnen deze drie regio’s is de (sport)infrastructuur van Ski Racing Development gevormd. Met misschien niet voor iedereen voor de hand liggende locaties keuzes, als je bijvoorbeeld denkt aan Flevoland, Almere, voor een sport waar je bergen voor nodig bent. Maar wel voor onze skiracers, die hard bezig zijn hun sportdroom te verwezenlijken. Je kan namelijk naar die ‘bergen’ toe. Want dat is wat onze skiracers continu doen, er op uitgaan om te zoeken wat ze willen, gebruik maken van die faciliteiten waar op dat moment behoefte aan is. Zoals wij, Nederlanders, dat vroeger ook al deden tijdens het bezeilen van de zeeën. En nu mede door bijvoorbeeld de ondersteuning van Topsport Flevoland aan ons programma en hiermee (indirect) ook aan onze (aankomende) topsporters met  NOC*NSF talenten status Belofte. Door het beschikbaar stellen van kennis en faciliteiten aan ons ‘instroomprogramma’. Komen hun doelen steeds een beetje dichterbij.

ww.topsportflevoland.nl
www.onnh.nl
www.ctometropool.nl
www.sportutrecht.nl


logo snowworld

SnowWorld

In Nederland kun je wedstrijdskiën! Sterker nog: SnowWorld Landgraaf beschikt als enigste indoorskibaan in de wereld over een officiële FIS-Rennstrecke. Ski Racing Development traint in eigen land op de kraakverse sneeuw van de twee indoorsneeuwbanen van SnowWorld. SnowWorld is in Nederland een leidende onderneming in vrijetijdsfaciliteiten, geconcentreerd op indoorskiën, horeca en fitness. SnowWorld verwelkomt ongeveer twee miljoen bezoekers per jaar in haar twee wintersportresorts. De wintersportresorts hebben een totale sneeuwbedekking van meer dan 53.000 vierkante meter en er zijn meerdere vrijetijds- en sportfaciliteiten aanwezig. Ski Racing Development verzorgt haar ski-trainingen drie keer per de week in SnowWorld Zoetermeer of Landgraaf. Deze indoor trainingen zijn van groot belang om onze wedstrijdskiërs van niet alleen van voldoende trainingsuren te voorzien maar ook omdat er onder gelijke conditionele omstandigheden getraint kan worden ook skitechnisch van belang om zo aansluiting te vinden bij de nationale (en internationale) top. Voor Ski Racing Development is SnowWorld hiermee het trainingscentrum voor de ontwikkeling van haar skitalent.

www.snowworld.com


AKT logo en afbeelding van 3 sporters
Almere Kenniscentrum Talent

Trainen onder zeeniveau om later te presteren op de berg: onze skiracers doen dat vanuit de gedachte dat de ontwikkeling van het atletisch vermogen de sporters later op de skipistes van pas komt. Reden voor het Ski Racing Development om voor een groot deel van hun fysieke programma gebruik te maken van de innovatieve AKT-trainingsruimtes in het multifunctionele Indoorsportcomplex Olympiakwartier in Almere Poort. Bij alpineskiën, een sport waar je bergen voor nodig hebt, denk je misschien niet meteen aan een trainingslocatie onder zeeniveau. Toch is de samenwerking met het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) een hele logische voor ons. Het AKT werkt veel vanuit het ASM, het Athletic Skills Model. Hierin staat veelzijdig bewegen, aanpassingsvermogen en motorische creativiteit centraal. Dat ‘anders denken’ over bewegen is wat ons zo aanspreekt. Talentontwikkeling binnen het alpineskiën vergt dagelijks van ons ‘anders en vernieuwend denken’, zeker omdat we een kleine niet-focussport in Nederland zijn. Daarnaast is het een sport die maar één constante kent: verandering. Snel bewegen met richtingsveranderingen, de veranderende condities die de skiracer tegenkomt en waarbij tegelijk moet worden versneld en tevens het lichaam onder controle gehouden moet worden om een zo snel mogelijke run te skiën. Dit alles vraagt fysiek veel van een jonge skiër. Daarom is het voor onze sporters zo belangrijk om zich in de zomer fysiek goed voor te bereiden op de winterperiode. Door de samenwerking met het AKT, waarbij we hun specifieke kennis van het ASM model inzetten en vertalen naar ons programma en daarbij gebruik maken van de AKT-sportruimtes, denken we effectiever en met nog meer plezier te kunnen trainen in Nederland. Het AKT is opgericht door de gemeente Almere met ondersteuning van de provincie Flevoland. Het is een expertisecentrum op het gebied van talentontwikkeling in de sport en werkt daarin samen met de topsport, breedtesport en het bewegingsonderwijs. Het gezamenlijke doel is om kinderen te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten, ieder op zijn eigen beweegniveau.

www.topsportflevoland.nl


Medicort
Medicort

Medicort is gecertificeerd als Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS). Bij een TMS kunnen sporters die op het allerhoogste niveau sporten terecht voor diagnostiek, behandeling en begeleiding bij bij alle sportmedische problemen om zo tot optimale sportprestaties te komen. Medicort is als partner één loket binnen Ski Racing Development voor onze ski-racers op het gebied van  sport-(para)medische zorg. Je moet denken aan: sport medische keuring; motorische screening en/of fysieke testen; eerste lijn bij ernstige blessures; terugkoppeling naar je eigen fysiotherapeut; maandelijks inloopspreekuur en team support gericht op educatie, voorlichting, voeding en preventie. Geblesseerde ski-racers, of skiërs die om een andere reden een fysiotherapeut nodig hebben, verwijzen wij door naar Medicort. Medicort heeft op 13 verschillende locaties praktijken zitten en heeft een samenwerkingsverband met het St. Antonius Ziekenhuis onder de naam SportsClinic. SportsClinic biedt een totaalpakket van diensten op het gebied van sportmedische topzorg onder één dak. Ook werken ze samen met Bergman Clinics – Kliniek voor Bewegingszorg. Dit geeft snelle toegang tot (orthopedisch) specialisten en medische faciliteiten voor onze ski-racers.

www.medicort.nlEbbers Media

Elke dag bezig zijn met je passie, je talenten inzetten. Dat is fantastisch! Mogen en kunnen doen waar je goed in bent. Dat staat niet alleen centraal binnen Ski Racing Development, maar ook binnen Ebbers Media. Met plezier verrassende bedrijfsfilms en klantgerichte websites bedenken, en deze technisch perfect uitvoeren.  Voor Ski Racing Development heeft Ebbers Media, een creatief bureau in de Achterhoek, de website vormgegeven en gerealiseerd. Een website waarover wij mogen zeggen: “Wauw…. dat ziet er goed uit!” Wij zijn immers westerlingen hè… . Naast vernieuwend design, de beste techniek en moderne content is ook het verhaal achter de totstandkoming ons inziens bijzonder. Binnen dit project heeft namelijk niet alleen jong Nederlands skitalent centraal gestaan, maar ook een jonge autistische jongen met passie voor webdesign, hij heeft dankzij de speciale begeleiding binnen Ebbers Media zijn talenten kunnen inzetten bij de bouw van de site voor onze vereniging. In Ebbers Media heeft Ski Racing Development daarom niet alleen een partner gevonden voor de digitale toekomst, maar investeren we samen in een toekomstige generatie.

www.ebbersmedia.nl


Logo van Broekhuis Groep
Broekhuis

Broekhuis is een bedrijf in de automotive branche in Midden, Noord en Oost Nederland en actief is als partner in mobiliteit. Bij Broekhuis is de dagelijkse drijfveer niet alleen de auto, maar veel meer de mens! Daarom staat achter de naam Broekhuis: Beweegt mensen! Mensen thuis laten komen, onbezorgde mobiliteit, daar staat Broekhuis voor. Probleemloos op weg gaan en weer thuis komen. Ski Racing Development staat voor een professioneel opleidingsteam waarin alles optimaal verzorgd moet zijn. Ook veilig vervoer is daar een onderdeel van.  Onze jonge skiracers zijn samen met hun trainers immers zo’n 16 weken per jaar van huis en rijden jaarlijks duizenden kilometers over het Europese wegennet. Een veilige en comfortabele vervoersmiddel is dan een must. Dankzij Broekhuis Lease en Broekhuis Carplus (expert in het inbouwen van bedrijfswageninrichting), beide onderdeel van Broekhuis, is het voor de vereniging nu mogelijk om in samenwerking met Celsius Benelux BV en Control Energy Service  veilig, flexibel en betaalbaar vervoer te bieden aan de skiracers naar trainingslocaties en wedstrijden!

www.broekhuisgroep.nl


Stichting Win-Win

Stichting WIN-WIN (oprichter: Robert van Winden) heeft als doel de samenwerking binnen de (top)sport stimuleren, met name op het gebied van talentontwikkeling. Niet alleen tussen verschillende sporten, maar ook tussen de sportsector en andere sectoren. Stichting WIN-WIN wil haar doel bereiken door het ontplooien van samenwerkingsinitiatieven én door partijen bij elkaar te brengen. Dit doet zij door combinaties tot stand te brengen, door bruggen te bouwen en door partijen met elkaar te verbinden via 1-op-1 ontmoetingen tussen personen. Daarbij draait het vooral om het nemen van initiatief en het pakken van kansen. Ski Racing Development heeft in Robert met zijn stichting een fijne partner gevonden die helpt bij die doorlopende zoektocht naar het vinden van betere en andere oplossingen om het maximale uit onze skiracers te halen. Door kennisuitwisseling op het gebied van talentherkennig- en ontwikkeling; naar trainingen vanuit andere sporten waar bij we zouden kunnen aansluiten en naar faciliteiten die onze skiracers in de gelegenheid stelt om de (algemene) bewegingsvaardigheden van hun talenten (verder) te ontwikkelen. Daarnaast is een doelstellingen voor aankomende beleidsperiode (2018-2022) voor Ski Racing Development aansluiting te vinden bij de (regionaal georganiseerde) Nederlandse topsportstructuur. In het kader hiervan heeft Stichting WIN-WIN verschillende ontmoetingen georganiseerd, die onze organisatie geholpen hebben bij het uit het raam kijken in onze permanente zoektocht die talentontwikkeling heet. Maar nog belangrijker ook al concreet geresulteerd in een nieuw waardevol partnership.

www.stichtingwin-win.nl