Waarden

Als opleidingsteam vinden wij het belangrijk dat atleten, ouders, maar ook partners, sponsoren, suppliers, vrijwilligers, fans of andere ondersteuners van het opleidingsprogramma van Ski Racing Development ons ervaren en herkennen in de volgende waarde:

Teamwaarde

 • Commitment – Ik haal het beste uit mijzelf.
 • Teamwork – Sportiviteit, vertrouwen, loyaliteit en vriendschap. Wij sporten met elkaar
 • Fun – Passie en plezier voor het alpine wedstrijdskiën, sport en een gezonde levensstijl staan voorop
 • Respect – Heb respect voor jezelf en een ander
 • Ambitie – Als basis voor succes. Door doelen te stellen, de drang om grenzen te verleggen en resultaten te behalen.
 • Verantwoordelijkheid – Iedereen draagt bij aan het succes van het team. Ondersteuning van het team maakt echt verschil  in de weg naar het winnen toe. En die weg naar is belangrijk, misschien nog wel belangrijker dan het winnen zelf. Daarnaast zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Kernwaarden/DNA Ski Racing Development

 • Talent – Karakter vanuit authenticiteit tonen.
 • Lef – Anders denken, vernieuwen, pro-actieve houding, keuzes durven te maken en risico’s te nemen.
 • Ambitie –  We leggen de lat met elkaar hoog. Bijzondere prestaties krijgen aandacht en erkenning.
 • Excelleren – in alles wat we doen. We zijn geen familie maar halen het beste uit elkaar. Er is echter geen ruimte voor ‘briljante aso’s’.
 • Verbinding – Je bereikt meer door samenwerking en verbinding. “Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen”.

Dit zijn dan ook de kernwaarde die wij terug willen laten zien in al onze activiteiten en die ons voor de toekomst blijven inspireren om samen de juiste dingen te bereiken. Waarbij onze focus ligt op:

Developing RACING Skills

Het ontwikkelen van ski-en wedstrijdvaardigheden, in de breedste zin van het woord (skitechnisch; fysiek; voeding; presentatiegedrag als sociaal). Waarbij we ontwikkeling zien als een proces, een weg. Zowel bovenop als onderaan de berg en duurzaam (gericht op langdurig kunnen presteren). En waarbij een toenemende mate van zelfregulering (zelfverantwoording) continue door het complete proces heen loopt.

Being part of a TEAM

De coach/trainers, de organisatie, het begeleidingsteam, de ouders, de faciliteiten, etecetera, doen er alles samen voor om de skiracer te helpen in zijn/haar ontwikkeling. Niet de eigen droom op de jonge atleet projecteren, maar de ambitie van de sporter ondersteunen, ‘talent centraal’!

Having FUN

Staat voor plezier krijgen in je zelf verder te ontwikkelen: het leren plezier te krijgen in het trainen, leren dat discipline fijn is. Having FUN gaat dus verder dan alleen plezier in de sportdeelname, het alpineskiën. Plezier staat aan de basis van het verdere succes.

Duurzaamheid

Omdat we ons bij Ski Racing Development bewust zijn van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, vinden wij denken en handelen voor toekomstige generaties belangrijk. Wij richten ons dan ook niet op de korte termijn, maar concentreren ons op de strategische en langer termijn visie voor ons team. Voorop bij Ski Racing Development staat een gezonde en duurzame groei in kwaliteit en niet in grootte van de organisatie.

Developing RACING skills – Being a part of a TEAM – Having FUN