Ski Racing Nederland

Ski Racing Development team is één van de . initiërende en participerende verenigingen van Ski Racing Nederland (SRN) , een  junioren centrum voor talentvolle ski-racers. Ski Racing Nederland is een onafhankelijke stichting (opgericht februari 2016) waarin kansrijke ski-racers in de juniorenleeftijd uit heel Nederland de kans krijgen zich tot een hoger niveau te ontwikkelen.  De filosofie van Ski Racing Nederland is simpel: ski-racers vanaf 16 jaar de vereiste gespecialiseerde (wedstrijd)trainingen en extra faciliteiten aanreiken die nodig zijn om succesvol op junior niveau te racen (FIS circuit), die de participerende verenigingen op dit moment  zelf niet kunnen bieden. De skiërs zijn zo in staat samen verder door te groeien naar hun eigen (top)niveau.

Waarom

In maart 2014 heeft Nederlandse Skivereniging besloten om de Nederlandse (jeugd) selecties alpine skiën op te heffen en de verantwoordelijkheid voor het opleiden en begeleiden van (junior) ski-racers terug te leggen binnen de opleidingen van de huidige ski-teams. Hierdoor is een situatie ontstaan die onvoldoende perspectief en doorstroming biedt aan huidige en toekomstige (talentvolle)  ski-racers, zeker richting topsport. Ski Racing Development is zich ervan bewust dat bij topsportontwikkeling juist die doorstroming van talent heel belangrijk is. Door deelname in Ski Racing Nederland waarborgt Ski Racing Development die doorstroom, een kwalitatief vervolg opleidingsprogramma, dat goed aansluit op huidige technische beleid van Ski Racing Development  en de juiste begeleiding. Waardoor talentvolle Nederlandse ski-racers de kans krijgen om door te groeien tot topsporters die zich op internationaal niveau kunnen meten. Meer lezen over de visie van Ski Racing Development aangaande talentherkenning (identificatie en bevestiging),  en -ontwikkeling, klik hier.

Voor wie

Om je aan te sluiten bij Ski Racing Nederland hoef je in principe geen lid te zijn of te worden van Ski Racing Development. Hierdoor is het mogelijk voor alle junior ski-racers in Nederland om verder te groeien in het wedstrijd skiën ongeacht clubachtergrond. Dit betekent dat iedereen kan blijven uitkomen voor zijn of haar eigen team. Potentiële deelnemers, in eerste instantie vanaf juniorenleeftijd (geboortejaar 2002, seizoen 2018/2019), die aan een programma van Ski Racing Nederland willen gaan deelnemen, kunnen contact opnemen met ons secretariaat voor meer informatie. De trainingen zullen aangeboden worden op verschillende niveaus en afhankelijk van doel: topsport tot en met de breedtesport.

Participerende verenigingen

Meer weten over de organisatie achter dit nieuwe initiatief, Ski Racing Nederland?  Neem gerust contact op met ons secretariaat.