Lid worden

Ben je acht jaar en ouder en heb jij ook passie voor skiën? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging binnen het alpine wedstrijdskiën? Overweeg je om over te stappen van het skiën op de baan naar de sneeuw? Of wil je nu wel eens weten of wedstrijdskiën echt iets voor jouw is? Ski Racing Discovery is altijd opzoek naar potentieel skitalent om samen door te groeien. Meer weten over de organisatie achter Ski Racing Discovery of ons skiprogramma?  Neem gerust contact op met ons secretariaat. Of lees hieronder alvast meer over de toelatingsvoorwaarde.

Toelatingsvoorwaarde

 • Al onze aspirant-leden worden verwelkomd op voordracht van onze technische commissie en na goedkeuring van het bestuur. Dit betekent dat wij jou vragen om geheel vrijblijvend een aantal trainingen bij te wonen zodat je aan onze trainers kan laten zien hoe goed je al kunt skiën. Maar nog belangrijker, hoe ervaar jij zelf de training? Want wij kijken naar veel meer: zelfstandigheid, hoe leuk vind je skiën eigenlijk en hoe vind je het team. Een (kennismaking)gesprek(ken) maakt dan ook deel uit van de aannameprocudure
 • Ski Racing Discovery is een sneeuwteam. De trainingen in de sneeuw in de Europese Alpen landen zien wij dan ook als zeer belangrijk in jouw ontwikkeling als wedstrijdskiër. De racers van Ski Racing Discovery nemen dan ook deel aan minimaal de (5) teamtraining-sneeuwweken binnen één volledig seizoen. Wil je echt doorgroeien op jouw niveau, en heb je de mogelijkheid, dan zijn meerdere weken uiteraard aan te bevelen. Lees hier meer over sneeuwweken en maatwerk.
 • Daarnaast moet je lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging en in bezit zijn van een wedstrijdlicentie van de NSkiV en vragen we je om deel te nemen aan minimaal 80% van alle nationale wedstrijden in de sneeuw, zowel indoor als in de Alpen landen: puntenwedstrijden, Kidscup. Verplicht is deelname aan de N(J)K (indoor) alpineskiën, Kidscup serie en eigen Discovery Cup.
 • En dat je na één volledig seizoen meedraaien voldoende wedstrijdpunten hebt opgebouwd om aan de NSkiV limiet voor het N(J)K alpineskiën te voldoen. Dit geldt overigens niet voor eerstejaars leden, geboorte jaar 2008/2009, die uitkomen in het seizoen 2017/2018 in Aspiranten 1. Zie Puntenlimieten 2016-2017 NSkiV.
 • Specifiek voor ski-racers die hun NOC*NSF Belofte Status hebben geaccepteerd, geldt dat zij het volledige programma, waarbij ze moeten voldoen aan de richtlijnen en kwaliteitseisen NSkiV, volledig volgen bij een van de door de NSkiV gecertificeerd talententeam. Ski Racing Discovery is een talententeam. Het is niet mogelijk om je programma maar deels bij Ski Racing Discovery te volgen. 
 • [/list]

   

  Specifieke situaties

  • Ben je jonger dan 8 jaar? Ski Racing Discovery helpt jou graag een passende wintersportorganisaties te vinden waar je je eerst verder kan ontwikkelen.
  • Beschik je (nog) niet over een bepaald niveau. Maar vind je skiën wel heel erg leuk. Informeer dan eens bij ons secretariaat. Zij helpt je graag een team of club te vinden die zich meer richt zich op de brede en veelzijdige ontwikkeling van de skiër, een prima opstap naar een wedstrijd skiteam. 
  • Voor eerstejaars leden, geboorte jaar 2008/2009, die uitkomen in het seizoen 2017/2018 in Aspiranten 1 stellen we nog geen minimum aan deelname van het aantal sneeuwweken en wedstrijden. Belangrijker vinden wij het dat je kan wennen aan het intensieve trainingsprogramma,  je nieuwe teamleden en aan het wedstrijd ritme. En vooral dat je een heel jaar lang veel plezier beleefd aan het skiën! Zie ook maatwerk.

  Lidmaatschap

  Het lidmaatschap van Ski Racing Discovery loopt van 1 mei tot en met 30 april van het daarop volgende jaar (hierna te noemen het verenigingsjaar) en wordt automatisch met 12 maanden verlengd, tenzij het lidmaatschap op tijd is opgezegd.  Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend schriftelijk voor 1 april, van het lopende verenigingsjaar. De lidmaatschapkosten van Ski Racing Discovery bestaan uit: een seizoenscontributie , trainingspakket(en), kosten voor de (team) sneeuwweken, een skipas indoor skihal en een skigebied. De trainingsmodules zijn uitsluitend door leden van Ski Racing Discovery af te nemen. Daarnaast is het de eigen verantwoordelijkheid van de (ouders van) de atleten om zelf een annulerings-, reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. De vereniging kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

  Seizoenscontributie 2017/2018

  • Jaarlijkse seizoensbijdrage € 98,- (voor actieve als (tijdelijk) niet actief trainingslid*)
  • Seizoensbijdrage trainingsmaterialen leden € 100,-
  • Eenmalige bijdrage trainingsmaterialen nieuw lid € 200,-
  • Junioren lid, traint niet bij SRD* € 25,-

  *Er zijn twee soorten niet actieve lidmaatschappen:

  • Leden die vooraf al weten dat ze het komend jaar door omstandigheden niet aan trainen toekomen. Zij betalen de jaarlijkse seizoensbijdrage, ontvangen alle communicatie en zijn welkom op de ALV, maar kunnen geen gebruik maken van trainingsfaciliteiten. Wanneer besloten wordt alsnog aan trainingen te gaan deelnemen, moet de seizoensbijdrage trainingsmaterialen  betaald worden. 
  • Junior leden die het team een warm hart toedragen. Deze leden trainen en volgen volledig programma bij een ander talententeam (o.a. Ski Racing Nederland) omdat dit beter aansluit bij hun ontwikkelingsniveau en doel. Echter bij deelname wedstrijden skiën ze onder de naam van Ski Racing Discovery. Junior lidmaatschap bedraagt € 25,- per seizoen.

  Niet actieve leden die weer actief lid worden, zijn geen eenmalige bijdrage trainingsmaterialen nieuw lid verschuldigd.

  Trainingsmodules 2017/2018 

  Ski Racing Discovery werkt niet met pakketten en/of verschillende programma’s. Bij aanvang van nieuw seizoen bepaald de ski-racer samen met de coach/trainer (en  ouders), door middel van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP), aan welke trainingsmodules hij/zij gaat deelnemen en stelt zo zijn/haar jaarprogramma samen. Dit is eigenlijk de afspraak tussen jou en je coach/trainer over jouw persoonlijke ontwikkeling en wat je hiervoor moet doen. Zo zorgt de ski-racer voor zijn eigen leerproces en neemt hierdoor zelf de verantwoordelijk om zijn eigen ambities waar te maken.

  Module 1

  • A1 Sneeuw trainingsweken – één trainingscamp bestaat uit minimaal 3 dagen in Nederland in een sneeuwhal of een week in een Alpenland

  Module 2

  • A2 Sneeuwbaantrainingen – maandagavond (1,5 uur) Snowworld Zoetemeer

  Module 3

  • A3 Combitrainingen – zaterdag (hele dag) SnowWorld Landgraaf (of Zoetermeer of Utrecht combi. met indoorrollerbaan training)

  Module 4

  • B1 Conditie & coördinatie trainingen – zaterdag (3 uur) Samsam Kindersportcentrum Utrecht (of buitenlocatie in zomermaanden)

  Module 5

  • B2a Conditie & coördinatie trainingen BMS – dinsdagavond  (1,5 uur) Zoetermeer

  • B2b Conditie & coördinatie trainingen BMS – vrijdagavond (1,5 uur) Almere

  Module 6

  • B3 Basis individueel trainingsprogramma (n.a.l. logboek) inclusief communicatie weekprogramma’s


  Module 7

  • B4 Zomer conditie & coördinatie trainingen – maandagavond (1,5 uur) SnowWorld Zoetermeer

  Module 8

  • Mentale vaardigheden – atleet workshops (en ouder bijeenkomsten)

  Skipassen 2017/2018

  Voor de skipas van SnowWorld Zoetemeer (ook geldig in Landgraaf) betalen leden van Ski Racing Discovery een gereduceerd tarief. Deze prijzen zijn onder voorbehoud.

  • Trainingskaart SnowWorld beperkt 1x training p.w. €325,-
  • Seizoenspas SnowWorld onbeperkt €390,-
  • Jaarpas SnowWorld onbeperkt €495,-
  • Seizoenspas Salzburg Super Ski Card v.a. €340,-
  • Seizoenspas Mölltaler Gletscher ( Ski)Hit) v.a. €263,-