Aanmelden & voorwaarden

Zorgen dat skitalenten uit Nederland het beste uit zichzelf halen – maximale ontwikkeling van het individu – op het gebied van alpineskiën. Dat is het doel van Ski Racing Development.

Jonge talenten vanaf 14 tot 21 jaar (Scholieren 1 2de jaars (U14) tot en met  4de jaars junioren (U21)) krijgen de kans om samen, onder deskundige leiding, te trainen en beter te worden. Met professionele coach/trainers, specialistische begeleiding, goede faciliteiten in Oostenrijk en Nederland en in combinatie met een Nederlandse (school)opleiding. Samen toewerken naar een niveau dat het ‘gat’, de overstap, naar de juniorenleeftijd verkleint zodat jonge atleten ook echt die vervolg stap kunnen maken die nodig is om zich verder te ontwikkelen, met uiteindelijk als doel om op mondiaal niveau op het podium te staan. De basis leggen we in het ‘midden’ van Nederland (Noord-west, Midden en Metropool), het verschil naar de internationale top maken we in Alpenlanden!

Talenten die trainen bij het opleidingsprogramma van SRD worden ‘kansrijk’ geacht – voldoen aan talentenprofiel van NSkiV. Kom jij volgend seizoen uit in de categorie scholieren 1 2de jaars en heb jij talent en wil je verder komen in het alpineskiën? Dan is het opleidingsprogramma van Ski Racing Development misschien wel iets voor jou. Neem gerust contact op met ons secretariaat. Of lees hieronder alvast meer over de selectievoorwaarde.

Aanmelden is mogelijk via dit aanmeld formulier seizoen 2019-2020.

Hoe kan ik ‘geselecteerd’ worden?

 • Wil jij een inschatting maken of het opleidingsprogramma van SRD de volgende stap voor jou is? Dat kan met deze herkenningscriteria talenten seizoen 2019-2020. De genoemde aspecten zijn een hulpmiddel bij je aanmelding voor het opleidingsprogramma van SRD. Voldoe je duidelijk of zeer bovengemiddeld aan de kwaliteiten van dit talentprofiel, dan is deelname aan het opleidingsprogramma van SRD echt iets voor jou. Daarnaast kun je samen met je ouders en huidige trainer nagaan hoe gemotiveerd je bent om het beste uit zichzelf te halen. Misschien wel de belangrijkste eigenschap van een toptalent.
 • Alle ‘aspirant-teamleden’ worden verwelkomd op voordracht van de technische commissie. Dit betekent dat wij jou vragen om geheel vrijblijvend een training(en) bij te wonen, zodat je aan onze coach/trainers kan laten zien hoe goed je al kunt skiën. Maar nog belangrijker, hoe ervaar jij zelf de training? Want onze talentcoaches kijken naar veel meer: zelfstandigheid, concentratievermogen, hoe leuk vind je het om jezelf te ontwikkelen en hoe vind je het team. Een scoutingsgesprek maakt dan ook deel uit van de selectieprocedure. Na het gesprek met de sporter en ouders (en eventueel trainer) zal worden bekeken of de sporter kan deelnemen aan het programma.
 • Alle atleten die het programma van SRD volgen, hebben op jonge leeftijd al een bewuste keuze gemaakt om de weg richting topsport verder te verkennen en zijn in het bezit van de talentstatus Belofte van het NOC*NSF. Dit betekent dat zij een door de NSkiV gecertificeerd programma moeten volgen, waarbij ze moeten voldoen aan de richtlijnen en kwaliteitseisen vanuit de NSkiV. Het is niet mogelijk om een deel van het programma bij Ski Racing Development te volgen.
 • Sporters die deelnemen aan het programma van SRD zijn niet verplicht lid te worden van Ski Racing Development en behouden hun startlicentie voor hun eigen club/vereniging of team. Tenzij er door de atleet (en ouders) anders wordt beslist. De skiclubs/verenigingen zijn namelijk belangrijke pijlers onder het succes van het instroomprogramma. Zij zorgen ervoor dat kinderen al jong kunnen leren skiën, kennismaken en plezier hebben in de wedstrijdsport en de juiste techniek leren. En daar zijn wij trots op!
 • Daarnaast moet wel je lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging en in bezit zijn van een geldige wedstrijdlicentie van de NSkiV en vanaf juniorenleeftijd in bezit zijn van een actieve FIS Licentie. Verder vragen we je om deel te nemen aan minimaal 80% van alle nationale puntenwedstrijden in de sneeuw, zowel indoor als in de Alpen landen. Verplicht is deelname aan de N(J)K (indoor) alpineskiën, Kidscup serie (alleen Scholieren) en de eigen Development Cup (als je individuele wedstrijdplanning dat uiteraard toelaat).

Specifieke situaties

 • Ben je jonger dan 14 jaar? Of  beschik je (nog) niet over het juiste instroomniveau. Maar vind je skiën wel heel erg leuk. Ski Racing Development helpt jou graag een passende club/vereniging of team te vinden waar je je eerst verder kan ontwikkelen. Informeer hier eens na bij ons secretariaat.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van Ski Racing Development loopt van 1 mei tot en met 30 april van het daarop volgende jaar (hierna te noemen het verenigingsjaar) en wordt automatisch met 12 maanden verlengd, tenzij het lidmaatschap op tijd is opgezegd.  Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend schriftelijk voor 1 april, van het lopende verenigingsjaar. De lidmaatschapkosten van Ski Racing Development bestaan uit: een seizoenscontributie , trainingspakket(en), kosten voor de (team) sneeuwweken, een skipas indoor skihal en een skigebied. De trainingsmodules zijn uitsluitend door leden van Ski Racing Discovery af te nemen. Daarnaast is het de eigen verantwoordelijkheid van de (ouders van) de atleten om zelf een annulerings-, reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. De vereniging kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Seizoenscontributie 2019/2020

 • Jaarlijkse seizoensbijdrage € 98,- (voor actieve als (tijdelijk) niet actief trainingslid*)
 • Seizoensbijdrage trainingsmaterialen leden € 100,-
 • Eenmalige bijdrage trainingsmaterialen nieuw lid € 200,-
 • Junioren lid, traint niet bij SRD* € 25,-

*Er zijn twee soorten niet actieve lidmaatschappen:

 • Atleten die vooraf al weten dat ze het komend jaar door omstandigheden niet aan trainen toekomen. Zij betalen de jaarlijkse seizoensbijdrage, ontvangen alle communicatie en zijn welkom op de ALV, maar kunnen geen gebruik maken van trainingsfaciliteiten. Wanneer besloten wordt alsnog aan trainingen te gaan deelnemen, moet de seizoensbijdrage trainingsmaterialen  betaald worden.
 • Junior leden die het team een warm hart toedragen. Deze leden trainen en volgen volledig programma bij een ander (buitenlands)team of opleidingsinstituut omdat dit beter aansluit bij hun ontwikkelingsniveau en doel. Echter bij deelname wedstrijden skiën ze onder de naam van Ski Racing Development. Junior lidmaatschap bedraagt € 25,- per seizoen.

Niet actieve leden die weer actief lid worden, zijn geen eenmalige bijdrage trainingsmaterialen nieuw lid verschuldigd.

Opleidingsprogramma’s 2019-2020

Ski Racing Development werkt niet met pakketten en/of verschillende modules. Bij aanvang van nieuw seizoen bepaald de ski-racer samen met de coach/trainer (en  ouders), door middel van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP), aan welke trainingsmodules hij/zij gaat deelnemen en stelt zo zijn/haar jaarprogramma samen. Dit is eigenlijk de afspraak tussen jou en je coach/trainer over jouw persoonlijke ontwikkeling en wat je hiervoor moet doen. Zo zorgt de ski-racer voor zijn eigen leerproces en neemt hierdoor zelf de verantwoordelijk om zijn eigen ambities waar te maken.

Module 1

 • A1 Sneeuw trainingsweken – één trainingscamp bestaat uit minimaal 3 dagen in Nederland in een sneeuwhal of een week in een Alpenland

Module 2

 • A2 Sneeuwbaantrainingen – maandagavond (1,5 uur) Snowworld Zoetemeer

Module 3

 • A3 Combitrainingen – zaterdag (hele dag) SnowWorld Landgraaf (of Zoetermeer of Utrecht combi. met indoorrollerbaan training)

Module 4

 • B1 Conditie & coördinatie trainingen – zaterdag (3 uur) Samsam Kindersportcentrum Utrecht (of buitenlocatie in zomermaanden)

Module 5

 • B2a Conditie & coördinatie trainingen BMS – dinsdagavond  (1,5 uur) Zoetermeer

 • B2b Conditie & coördinatie trainingen BMS – vrijdagavond (1,5 uur) Almere

Module 6

 • B3 Basis individueel trainingsprogramma (n.a.l. logboek) inclusief communicatie weekprogramma’s


Module 7

 • B4 Zomer conditie & coördinatie trainingen – maandagavond (1,5 uur) SnowWorld Zoetermeer

Module 8

 • Mentale vaardigheden – atleet workshops (en ouder bijeenkomsten)

Skipassen 2019/2020

Voor de skipas van SnowWorld Zoetemeer (ook geldig in Landgraaf) betalen leden van Ski Racing Develeopment een gereduceerd tarief. Deze prijzen zijn onder voorbehoud.