Aanmelden & voorwaarden

Het doel van Ski Racing Development (SRD) is het opleiden van talentvolle skiracers. Talenten die trainen bij SRD worden ‘kansrijk’ geacht om in de toekomst in aanmerking te komen voor podiumplaatsen bij mondiale wedstrijden voor senioren. Jonge talenten vanaf 13 tot en met 19 jaar krijgen de kans om samen, onder deskundige leiding, te trainen en beter te worden. Heb je talent en wil je verder komen in het alpineskiën? Dan is het Ski Racing Development team echt iets voor jou. Neem gerust contact op met ons secretariaat. Of lees hieronder alvast meer over de ‘selectievoorwaarde’.

Hoe kan ik ‘geselecteerd’ worden?

 • Wil jij een inschatting maken of SRD een volgende stap voor jou is? Dat kan met deze herkenningscriteria. De genoemde aspecten zijn een hulpmiddel bij je aanmelding voor SRD. Voldoe je duidelijk of zeer bovengemiddeld aan de kwaliteiten van dit talentprofiel, dan is deelname aan het opleidingsprogramma van SRD echt iets voor jou. Daarnaast kunt je samen met je ouders en huidige trainer nagaan hoe gemotiveerd je bent om het beste uit zichzelf te halen. Misschien wel de belangrijkste eigenschap van een toptalent.
 • Alle aspirant-teamleden worden verwelkomd op voordracht van de technische commissie. Dit betekent dat zij jou vragen om geheel vrijblijvend een aantal trainingen bij te wonen zodat je aan de coach/trainers kan laten zien hoe goed je al kunt skiën. Maar nog belangrijker, hoe ervaar jij zelf de training? Want de coach/trainers kijken naar veel meer: zelfstandigheid, concentratievermogen, hoe leuk vind je alpineskiën eigenlijk en hoe vind je het team. Een scoutingsgesprek maakt dan ook deel uit van de selectieprocedure. Na het gesprek met de sporter, ouders (en eventueel trainer) zal worden bekeken of de sporter kan deelnemen aan het programma.
 • Alle atleten die het SRD programma volgen, hebben op jonge leeftijd al een bewuste keuze gemaakt om de weg richting topsport verder te verkennen en zijn in het bezit van NOC*NSF-talentstatus. Dit betekent dat zij een totaal programma volgen, waarbij ze moeten voldoen aan de richtlijnen en kwaliteitseisen vanuit de NSkiV. Het is niet mogelijk om het programma maar deels bij Ski Racing Development te volgen.
 • Sporters die deelnemen aan het programma van SRD worden lid van Ski Racing Development maar behouden hun startlicentie voor hun eigen club/vereniging of team. Tenzij jezelf anders beslist.
 • Daarnaast moet je lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging en in bezit zijn van een wedstrijdlicentie van de NSkiV en vanaf juniorenleeftijd in bezit zijn van een actieve FIS Licentie. Verder vragen we je om deel te nemen aan minimaal 80% van alle nationale puntenwedstrijden in de sneeuw, zowel indoor als in de Alpen landen. Verplicht is deelname aan de N(J)K (indoor) alpineskiën, Kidscup serie en eigen Discovery Cup.

Specifieke situaties

 • Ben je jonger dan 13 jaar? Ski Racing Development helpt jou graag een passende club of team te vinden waar je je eerst verder kan ontwikkelen.
 • Of  beschik je (nog) niet over het niveau. Maar vind je skiën wel heel erg leuk. Informeer dan eens bij ons secretariaat. Zij helpt je graag een wintersportorganisatie te vinden die zich meer richt zich op de brede en veelzijdige ontwikkeling van de skiër, een prima opstap naar een wedstrijd skiteam.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van Ski Racing Discovery loopt van 1 mei tot en met 30 april van het daarop volgende jaar (hierna te noemen het verenigingsjaar) en wordt automatisch met 12 maanden verlengd, tenzij het lidmaatschap op tijd is opgezegd.  Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend schriftelijk voor 1 april, van het lopende verenigingsjaar. De lidmaatschapkosten van Ski Racing Development bestaan uit: een seizoenscontributie , trainingspakket(en), kosten voor de (team) sneeuwweken, een skipas indoor skihal en een skigebied. De trainingsmodules zijn uitsluitend door leden van Ski Racing Discovery af te nemen. Daarnaast is het de eigen verantwoordelijkheid van de (ouders van) de atleten om zelf een annulerings-, reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. De vereniging kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Seizoenscontributie 2019/2020

 • Jaarlijkse seizoensbijdrage € 98,- (voor actieve als (tijdelijk) niet actief trainingslid*)
 • Seizoensbijdrage trainingsmaterialen leden € 100,-
 • Eenmalige bijdrage trainingsmaterialen nieuw lid € 200,-
 • Junioren lid, traint niet bij SRD* € 25,-

*Er zijn twee soorten niet actieve lidmaatschappen:

 • Atleten die vooraf al weten dat ze het komend jaar door omstandigheden niet aan trainen toekomen. Zij betalen de jaarlijkse seizoensbijdrage, ontvangen alle communicatie en zijn welkom op de ALV, maar kunnen geen gebruik maken van trainingsfaciliteiten. Wanneer besloten wordt alsnog aan trainingen te gaan deelnemen, moet de seizoensbijdrage trainingsmaterialen  betaald worden.
 • Junior leden die het team een warm hart toedragen. Deze leden trainen en volgen volledig programma bij een ander talententeam (o.a. Ski Racing Nederland) omdat dit beter aansluit bij hun ontwikkelingsniveau en doel. Echter bij deelname wedstrijden skiën ze onder de naam van Ski Racing Discovery. Junior lidmaatschap bedraagt € 25,- per seizoen.

Niet actieve leden die weer actief lid worden, zijn geen eenmalige bijdrage trainingsmaterialen nieuw lid verschuldigd.

Trainingsmodules 2017/2018 

Ski Racing Discovery werkt niet met pakketten en/of verschillende programma’s. Bij aanvang van nieuw seizoen bepaald de ski-racer samen met de coach/trainer (en  ouders), door middel van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP), aan welke trainingsmodules hij/zij gaat deelnemen en stelt zo zijn/haar jaarprogramma samen. Dit is eigenlijk de afspraak tussen jou en je coach/trainer over jouw persoonlijke ontwikkeling en wat je hiervoor moet doen. Zo zorgt de ski-racer voor zijn eigen leerproces en neemt hierdoor zelf de verantwoordelijk om zijn eigen ambities waar te maken.

Module 1

 • A1 Sneeuw trainingsweken – één trainingscamp bestaat uit minimaal 3 dagen in Nederland in een sneeuwhal of een week in een Alpenland

Module 2

 • A2 Sneeuwbaantrainingen – maandagavond (1,5 uur) Snowworld Zoetemeer

Module 3

 • A3 Combitrainingen – zaterdag (hele dag) SnowWorld Landgraaf (of Zoetermeer of Utrecht combi. met indoorrollerbaan training)

Module 4

 • B1 Conditie & coördinatie trainingen – zaterdag (3 uur) Samsam Kindersportcentrum Utrecht (of buitenlocatie in zomermaanden)

Module 5

 • B2a Conditie & coördinatie trainingen BMS – dinsdagavond  (1,5 uur) Zoetermeer

 • B2b Conditie & coördinatie trainingen BMS – vrijdagavond (1,5 uur) Almere

Module 6

 • B3 Basis individueel trainingsprogramma (n.a.l. logboek) inclusief communicatie weekprogramma’s


Module 7

 • B4 Zomer conditie & coördinatie trainingen – maandagavond (1,5 uur) SnowWorld Zoetermeer

Module 8

 • Mentale vaardigheden – atleet workshops (en ouder bijeenkomsten)

Skipassen 2019/2020

Voor de skipas van SnowWorld Zoetemeer (ook geldig in Landgraaf) betalen leden van Ski Racing Develeopment een gereduceerd tarief. Deze prijzen zijn onder voorbehoud.