Organisatie

Ski Racing Development team (SRD) is een professioneel opleidingsteam op het gebied van alpine wedstrijdskiën en biedt een leeftijdsgebonden topsportprogramma aan (aan de hand van eisen en richtllijnen Nederlandse Skivereniging). Een zo geheten ‘instroomprogramma’ voor jongeren in Nederland, die de wil en potentie hebben. De focus ligt op het verder ontwikkelen van je wedstrijd– en je algehele skivaardigheid, je onderdeel voelen van een team en natuurlijk plezier.  Het doel van het programma is het opleiden van kansrijke skiërs die plezier hebben om zich individueel te ontwikkelen en uitgroeien tot complete dan wel volwaardige alpine wedstrijdskiërs (ski-racers). Die binnen de gestelde kaders zelfstandige keuzes kunnen maken op basis van hetgeen hen is aangereikt en wat zij zich eigen hebben gemaakt, maar vooral dat ze het beste uit zich zelf halen en hun talenten zover mogelijk worden ontplooid. Doorstromen naar het juniorenteam Ski Racing Nederland en daar ski-technisch aansluiting vinden bij de Europese (sub) top in hun daarop volgende jaren van talentontwikkeling.

De organisatie is ondergebracht in een onafhankelijke vereniging. De vereniging wordt gefinancierd door middel van leden contributie, donaties en sponsoren. Op dit moment (2018/2019) bestaat het team van Ski Racing Development team uit 17 atleten, met de Belofte-status van het NOC*NSF, in de leeftijd 12 tot en met 15 jaar oud.  Daarnaast hebben we 2 junior leden (alumni). Zij hebben een volgende stap gemaakt richting topsport, en trainen nu bij het junior talententeam Ski Racing Nederland, maar komen op wedstrijden nog steeds uit voor SRD.

Ski Racing Development is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). En voldoet aan de door de NSkiV (skibond) opgestelde kwaliteitscriteria voor 2017/2018 om Nederlandse talenten op te leiden met een NOC*NSF talentstatus. Ski Racing Development is een door de Nederlandse skibond gecertificeerd talententeam.

Meer weten over de organisatie achter SRD of het opleidingsprogramma? Neem gerust contact op met ons secretariaat.

Aangesloten-bij-NSkiV1-1LOGO NSKIV TALENTENTEAM 17-18

Developing RACING skills – Being a part of a TEAM – Having FUN