Talent Centraal

Talent Centraal

Ski Racing Discovery heeft als visie: het aanreiken van de juiste weg aan kinderen die de wil en potentie hebben om door te groeien binnen het alpineskiën en hun (sport)droom waar willen maken, door talent centraal te zetten en het aanbieden van het beste kwalitatieve opleidingsprogramma.

Omdat wij jong talent centraal zetten, het herkennen en ontwikkelen als proces zien en het gegeven dat het talent van de sporter is, zijn wij als organisatie altijd opzoek naar derde, bedrijven, partners, initiatieven die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van onze individuele atleet. Want talentontwikkeling is meer dan trainen en financiële zekerheid: er zijn meerdere facetten waaraan gewerkt moet worden om de top te bereiken in de sport.

www.talentcentraal.nl is zo’n initiatief.

Een nieuw platform van ABN/AMRO samen met haar partners Talentboek (Yvonne van Gennip), Sporttop (Jochem Uytdehaage), De SportMaatschappij (Sylvia Karres) en Helden Magazine (Barbara Barend). Waar jonge sporttalenten, deskundigen en geïnteresseerde kennis vergaren en ervaringen delen, zowel online als offline. De doelstelling is bijdragen aan talentontwikkeling van zowel talentvolle sporters als van eenieder die wil werken aan zijn sporttalent. Op het platform staan vijf basisbehoefte centraal: financiën, kennis, training, maatschappelijke ontwikkeling en (naams)bekendheid. Daarnaast is er voor een voor een selecte groep van 45 valide en invalide talenten uit 18 verschillende sporten een speciaal jaarprogramma ontwikkeld.

Ski Racing Discovery is dan ook verheugd dat alpineskiën als van de 18 sporten is opgenomen en dat een aantal van onze ski-racers zijn geselecteerd voor dit totaalprogramma van ABN/AMRO en haar partners. Dit op voordracht van onze coach/trainer (Bastiaan Huikeshoven) en n.a.l. van hun eigen motivatie. Noa Blok, Rinze Kwak en Mees Clausing volgen een jaar lang het programma van Talent Centraal. Dat bestaat uit een aantal ‘bootcamps’, individuele begeleiding, online en live sessies. Het draait daarbij niet om sporttechnische zaken maar om de randvoorwaarden om nog beter te kunnen presteren. Het programma biedt begeleiding en tools voor die gebieden waar het jonge talent en zijn omgeving behoefte aan hebben. Dat zijn de thema’s: geld, kennis, imago en carrière. Het gaat dan om vragen als: hoe ziet het leven van een topsporter eruit?, wat komt er allemaal bij kijken?, hoe kom ik aan geld om mijn sport op het hoogste niveau te beoefenen?, hoe blijf ik mentaal fit?, hoe ga ik om met media?, wat ga ik doen na mijn sportcarrière?

Daarnaast zullen onze coach/trainers wanneer mogelijk, gewenst en relevant ook andere ski-racers van Ski Racing Discovery (met NOC*NSF Status) voordragen bij de 2 ‘open bootcamps’ van Talent Centraal.

Ski Racing Discovery hoopt met deze ‘aansluiting’ van een aantal van onze ski-racers bij Talentcentraal ook nieuwe kennis binnen de vereniging te halen; dat al onze ski-racers online geïnspireerd worden, vul daarom snel de talentscan in; het alpine skiën in Nederland te plaatsen naast de bekende sporten; en daarmee ook haar eigen netwerk te verbreden in de Nederlandse sportwereld; maar het belangrijkste is toch wel dat onze ski-racers leren het maximale uit zich zelf te halen en zich bewust worden dat ze daar zelf verantwoordelijk voor zijn.

De kick-off van Talent Centraal is op 9 april aanstaande voor het totaalprogramma.

Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.talentcentraal.nl. Volg via Twitter @talent_centraal of Instragram @talentcentraal