Ski Racing Discovery en Ski Racing Heemskerk slaan handen ineen!

Ski Racing Discovery en Ski Racing Heemskerk slaan handen ineen!

Ski Racing Nederland, nieuw landelijk platvorm voor Nederlandse junior wedstrijd skiërs.

Afgelopen maandag, 18 januari 2016, is in Zoetermeer besloten tot oprichting van de Stichting “Ski Racing Nederland” (SRN). De talententeams Ski Racing Discovery (SRD) en Ski Racing Heemskerk (SRH) hebben besloten om de handen ineen te slaan om zo Nederlandse junior ski-racers de kans te bieden zich tot een hoger niveau te ontwikkelen. De filosofie van Ski Racing Nederland is simpel: ski-racers de vereiste gespecialiseerde wedstrijdtraining en extra faciliteiten aanreiken die nodig zijn om op junior niveau te racen, die de participerende verenigingen op dit moment  zelf niet kunnen bieden. De skiërs zijn zo in staat verder door te groeien naar hun eigen (top)niveau. In het beginsel zullen er juniorenprogramma’s worden aangeboden voor zowel Nederlandse junioren met topsport ambities tot en met de breedtesport. De programma’s staan open voor alle Nederlandse junioren ongeacht clubachtergrond.

Waarom deze unieke samenwerking? Nadat de Nederlandse Skivereniging in maart 2014 heeft besloten om de Nederlandse selecties alpine skiën op te heffen en de verantwoordelijkheid voor het opleiden en begeleiden van junior ski-racers terug te leggen binnen de opleidingen van de huidige ski-teams. Is er binnen het Nederlandse junioren skiën een beweging gaande die door meer dan 90% van de racers en ouders als zeer onrustig ervaren wordt en een situatie ontstaan die onvoldoende perspectief biedt, binnen zowel de breedte- als richting topsport. In Nederland zijn er ca. 36 actieve skiënde junioren. Deze skiërs zijn verspreid over de diverse clubs. Na inventarisatie bij de betrokken racers en ouders is naar voren gekomen dat junioren graag met elkaar willen trainen om beter te worden, maar dat het moeten afscheid nemen van een trainer/coach dan wel skiteam deze beslissing soms in de weg staat.

Potentiële deelnemers aan de programma’s van Ski Racing Nederland (in eerste instantie vanaf juniorenleeftijd) wordt de gelegenheid geboden om zich vroegtijdig te kunnen oriënteren op het nieuwe seizoen 2016/2017. Skitrainingen zullen er aangeboden worden op verschillende niveaus en afhankelijk van doel: van topsport tot en met de breedtesport. Om je aan te sluiten bij Ski Racing Nederland (SRN) hoef je geen lid te zijn of te worden van Ski Racing Heemkerk of Ski Racing Discovery. Hierdoor is het mogelijk voor alle junior ski-racers in Nederland om verder te groeien in het wedstrijd skiën ongeacht hun clubachtergrond. Dit betekent dat iedereen kan blijven uitkomen voor zijn of haar eigen team. De programma’s zullen worden aangeboden tegen kostprijs. Waarbij iedereen zich vooraf aan een bepaald programma committeert. Voor aanvang van het  Nederlands (jeugd) kampioenschap alpineskiën in St. Johann in Pongau zullen wij meer gedetailleerdere info verschaffen.

Ronald de Geus (SRH) en Aart Jan Spoon (SRD) zijn binnen Ski Racing Nederland verantwoordelijk voor operationele zaken. Stephen van der Haas (SRH), Marcel van Rossum  en Loek Blok (SRD) voeren op dit moment gesprekken met  trainer/coaches. De trainer/coaches zullen zorg dragen voor het totaal programma en de beleidstechnische invulling.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden brengen wij  jullie op de hoogte. Meer weten over de organisatie achter dit nieuwe initiatief Ski Racing Nederland?  Neem gerust contact op met ons secretariaat.