Lotto NJK alpineskiën indoor 2016

Lotto NJK alpineskiën indoor 2016

Jaarlijks vindt in SnowWorld Landgraaf het Lotto N(J)K alpineskiën indoor plaats. Op 5 en 6 november 2016 werd de 6e editie georganiseerd. Tijdens dit weekend strijdt de Nederlandse ski-top op het onderdeel slalom voor de eerste nationale (jeugd) titel van het seizoen op de 500 meter lange, FIS-gehomologeerde indoorpiste. Zowel de jeugd-, junioren- als seniorenskiërs komen in actie. De toppers uit de kwalificatiewedstrijd gaan door naar de ‘Knock Out Slalom’ waarna er een selecte groep overblijft in de finale. 

Op zaterdag 5 november was het eerst de beurt aan onze aspiranten. Kevin Ariëns, Bob in ’t Veen, Jorre Losekoot, Luca Hutten, Senne Losekoot, Thijs Nijveldt en Luna Druppers mochten na het afhalen van hun startnummers voor de Kids Cup race, gaan in skiën en samen met de trainer de slalom bezichtigen. Om vervolgens om 09.00 uur te starten met de wedstrijd met aansluitend de 2de run. De broertjes Losekoot behaalde beide het podium. Jorre Losekoot behaalde bij de heren-aspiranten 1 de derde plaats. Zijn oudere broer Senne bij de heren-aspiranten 2 de tweede plaats. Zijn tijd was tevens snel genoeg dat hij zich hiermee te plaatsen bij de snelste 10 aspiranten meisjes en de snelste 10 aspiranten jongens van de Kids Cup die door gingen naar de finale. Waarin geskied werd om de titel ‘NJK indoor categorie aspiranten’. Hier wist Senne de 2de plek te bemachtigen bij de finale run en zich zo ook nog te kwalificeren om deel nemen aan de kwalificatierace van het NJK indoor bij de scholieren. Voor al onze aspiranten was het weer een wedstrijd-ervaring rijker.

‘S middag was de piste voor onze scholieren. De categorie van 12 tot 16 jaar. Zij startte om 13.00 uur met de kwalificatie voor het Lotto NJK alpineskiën indoor met een 1e run, met daarop aansluitend de 2e run. Deze wedstrijd telde tevens mee voor de nationale sneeuwpunten. Bij de categorie dames-scholieren 1 waren het Sophie van Vuuren en Yara Volmer die het podium mochten betreden met een hele mooie 1ste plek en een 3de plaats. Finn Blok (4de) en Hilde van Doornen (5de) belande helaas net naast het podium, maar kwalificeerde zich wel voor de knock-out. Bij de heren-scholieren-1 mocht Boris Hoogendoorn de 3de prijs in ontvangst nemen. Ook voor Christopher Dijksman (4de), Derek Visser (5de) en Mees Clausing (6de) geen podiumplekken, maar met hun tijden wisten zij zich wel te plaatsen voor de knock-out  over 1 run: van de top 20 dames en top 20 heren uit deze kwalificatierace. Te samen nog met Daniele Dijksman, Puck Veeze en Daan van den Brink (allen scholieren 2). De uiteindelijke finale bestond uit één run tussen de beste 10 meisjes en de beste 10 jongens die streden om de NJK titel. En hier wisten Daan van den Brink (4de), Yara Volmer (5de) en Sophie van Vuuren (zilver) zich naar het podium te skiën. De Nederlandse Kampioenschappen jeugd zijn hiermee succesvol verlopen voor Ski Racing Discovery. Ski Racing Discovery stond dit jaar, als klein team, met al haar actieve skiërs (24) aan start. Een mooie wedstrijd met een uitdagende slalom. We kijken dan ook uit naar het NK Alpineskiën in Sankt Johann – Alpendorf in Oostenrijk maart 2017.

Dit evenement is een aanvulling op de NK alpineskiën sneeuw. Het hoogtepunt van het seizoen, het NK alpineskiën in Sankt Johann – Alpendorf in Oostenrijk in de week van 18 februari t/m 25 februari 2017.