Indoor Lowland Championships 2016

Indoor Lowland Championships 2016

Afgelopen weekend, 24 en 25 september, vond de derde editie van de Indoor Lowland Championships (ILC) plaats gevonden in SnowWorld Landgraaf. Na de tweede editie, gehost door Nederland, organiseerde Groot-Brittannië dit jaar het ‘kampioenschap indoorskiën’ van de lage landen. Luxemburg, Nederland, België en Groot-Brittannië, streden wederom met elkaar om het hoogste podium. Net als bij het voorgaande treffen, was deelname aan de Indoor Lowland Championships  alleen mogelijk op uitnodiging van de Nederlandse Skivereniging. De Britten, ‘Oranje’ en België mochten elk weer 100 deelnemers afvaardigen. Luxemburg stond met maximaal 30 deelnemers aan de start. Van Ski Racing Discovery stonden maar liefst 20 ski-racers, van de in het totaal 100 Nederlandse deelnemers, aan start. Tijdens de ILC wordt gestreden in verschillende leeftijdscategorieën, individueel en in teamverband. Het land dat gedurende het weekeinde de meeste punten verzamelt (plaats 1 t/m 5), wint de felbegeerde Nations Cup.

En hoewel deze wedstrijd heel vroeg in het seizoen valt en onze ski-racers in hun programma nog volop in hun seizoensvoorbereiding zitten, hadden onze jonge skiërs er toch ontzettend veel zin in! En dat was te zien in de overtuiging die ze uitstraalde en de manier waarop met de wedstrijden werd omgegaan. Complimenten! En dat gold ook voor de resultaten. Zo wist Jorre Losekoot (aspiranten-1 heren) zich maar liefst twee maal naar het podium te skiën, naar een 3de en mooie 1ste plaats. Yara Volmer betrad twee maal de tweede trede en Sophie van Vuuren twee maal de 3de trede van het scholieren-1 dames podium. Christopher Dijksman haalde het goud binnen en verzilverde een 2de plaats in de categorie scholieren-1 heren. Waar in deze zelfde categorie Boris Hoogendoorn de twee dag van het event naar brons skiede. En Daan van den Brink  behaalde een hele mooie 3de plaats bij de scholieren-2 heren. Voor Noa Blok, die dit seizoen voor het eerst uitkomt bij de junioren. En nu traint bij het juniorenteam Ski Racing Nederland, was het bijzonder om zaterdag samen met haar zus, Milou Blok (Snowsports Academy Racing, JTT) op het podium te mogen staan bij de junioren, snelste dames. Noa Blok behaalde in haar categorie U18 dames 2 maal het goud  binnen dit weekend. Milou Blok in haar categorie (U21) haalde één keer een 2de plaats en een mooie 3de plek.  Samen met alle andere racers die uitkwamen voor Nederland hebben de ski-racers van Ski Racing Discovery hiermee absoluut bijgedragen aan het winnen van de landen titel voor Nederland.

Het volgende grote event dat voor onze ski-racers op de kalender staat is de Lotte N(J)K indoor. Op 5 en 6 november 2016 wordt de 6de editie georganiseerd. Tijdens dit weekend strijdt de Nederlandse ski-top op het onderdeel slalom voor de eerste nationale titel van het seizoen 2016/2017op de 500 meter lange, FIS-gehomologeerde indoorpiste in SnowWorld Landgraaf.