Coach/trainers team 2017/2018

Coach/trainers team 2017/2018

Wie zijn de coach/trainers van Ski Racing Discovery die elke dag bezig zijn met het verleggen van de grenzen van onze jonge ski-racers. Met het scheppen van een leerklimaat dat past bij kinderen van die leeftijd. Wij stellen ze graag aan je voor:

Jorrit Meinsma (1993) – Passie voor jeugdskiën

Jorrit is sinds dit seizoen, 2017/2018, fulltime verbonden aan Ski Racing Discovery en verantwoordelijk om talentvolle jonge skiërs voor te bereiden op hun volgende uitdaging bij de scholieren. Jorrit: “Bouwen aan een brede (motorische) basis en plezier daar geloof ik sterk in. Ontwikkeling van kinderen vraagt op jonge leeftijd vooral nog ‘spelen’. Betekend dat dan dat we niet trainen? Natuurlijk wel. Maar met oefeningen die door kinderen als plezierig worden ervaren met daarin een verborgen doelstelling. Veel en veelzijdig bewegen op een speelse manier is het motto. Stapsgewijs komt hier het ontwikkelen van de alpine skiën specifieke vaardigheden bij. Speels prestatief skiën onze leidraad, zodat ze leren trainen! Het mooie van die leeftijdsgroep, ’het trainen van ‘pre-pubers,’ ofwel , negen/tien, elf- en twaalfjarigen, ‘is dat alles nog mogelijk is. Het is een fase van veranderingen: van kind naar puber, van basisschool naar middelbare school, het is een fase van beginnend je blik verruimen, jezelf vergelijken met andere, en je bewust worden van allerlei mogelijkheden. Dat er een verschil is tussen ‘nu eenmaal ergens goed in zijn’ en ‘ergens je best voor doen’.” Kortom: het zijn kinderen die een gids nodig hebben. En die gids wil hij graag zijn.

Loek Blok, voorzitter Ski Racing Discovery: “Het is fijn om te zien dat er zo’n energiek jong gedreven technisch kader staat , waar de ontwikkeling van jonge ski-racer centraal staat. Iedereen gelijkwaardig is en er voortdurend samen gewerkt wordt aan verbetering. Dat geeft niet alleen de ski-racers, maar ook ons als bestuur, de hele organisatie, energie! Met Jorrit voor, de fase – van 8/9 tot en met 12 jaar – als eerste gouden periode voor het aanleren van basissportvaardigheden en met zijn ambitie om de beste trainer van pre-pubers van Nederland te worden, scheppen we samen de voorwaarden waarbinnen kinderen leren het maximale uit zich zelf kunnen halen”.

Volgende week hier Nino Koopman aan het woord.