Coachcorner

Waarmee kunnen wij je helpen? Het blog van het trainersteam van Ski Racing Discovery informeerd je geregeld over actuele zaken waar een ski racer van op de hoogte moet zijn.

LTAD-model als vertrekt punt

In dit blogitem vertelt onze hoofdcoach/trainer over de visie van Ski Racing Discovery op ontwikkeling van jonge ski-racers dat heeft zich laten inspireren door het Long Term Athlete Development (LTAD) model. Dit van oorsprong Canadese model is gebaseerd op ontwikkelingspsychologische aspecten en stelt de zich ontwikkelende (jonge) sporter met zijn of haar motieven centraal. De ..

Interne locus of control

Ik hoor je het al zeggen: “de interne locus of control wat moet dat dan weer betekenen?” Ik zal het je proberen uitleggen. Simpel vertaald betekent interne locus of control dat je succes en teleurstelling in je leven toeschrijft aan jezelf. De externe locus of control daarentegen wil zeggen dat je succes en teleurstelling toeschrijft aan anderen. ..

Sportmedische onderzoek zin of onzin

Iedereen heeft weleens van de ‘sportkeuring’ gehoord. Die term werd vroeger gebruikt voor het onderzoek waartoe sportbonden hun sporters verplichtten in Nederland. Inmiddels is de verplichte sportkeuring bij de meeste sportbonden verdwenen.  Binnen het alpine skiën is deze alleen nog verplicht voor wedstrijdskiërs met NOC*NSF of Belofte status. Zij moeten minimaal één sportmedische keuring per jaar ..

Mountainbiken perfecte voorbereiding

Wat doen wedstrijdskiërs in de ‘zomermaanden’ wanneer er geen vlokje sneeuw meer te vinden is, de ski’s zijn gewaxt en geslepen en voor even zijn weggezet? Trainen Wedstrijd skiërs trainen eigenlijk het hele jaar door. Net als in zoveel sporten periodiseren ook ski racers hun training. Wanneer het skiseizoen eindigt, kondigt het nieuwe seizoen zich ..